Knokke-Heist verplicht vuilnisbakken bij raamverkoop

Raamverkopers worden verplicht om zelf te voorzien in korven die voldoende groot zijn om het afval in te kunnen deponeren.© MM
Raamverkopers worden verplicht om zelf te voorzien in korven die voldoende groot zijn om het afval in te kunnen deponeren.© MM
Redactie KW

De gemeente Knokke-Heist verplicht ‘raamverkopers’ om vuilnisbakken te plaatsen die voldoende groot zijn om afval in te deponeren. Op die manier willen ze in de kustgemeente vermijden dat er vuilnis op straat blijft liggen.

“In deze coronatijden is raamverkoop populairder dan ooit. Bij mooi weer worden drankjes en hapjes genuttigd op bankjes, pleinen en parken. Helaas leidt dit ook tot meer zwerfvuil. De raamverkopers zijn dus verplicht om zelf te voorzien in korven die voldoende groot zijn om het afval in te kunnen deponeren”, zegt het gemeentebestuur. De exploitant is verplicht de vuilnisbakken rein te houden, ze te legen en verplaatsbare vuilnisbakken bij sluiting binnen te nemen.

Om de straten en pleinen in Knokke-Heist proper te houden, zullen er verscherpte controles uitgevoerd worden op de verplichtingen waaraan raamverkopers moeten voldoen. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat Knokke-Heist een propere en nette badstad blijft”, besluit het gemeentebestuur. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.