Knokke-Heist maakt De Judestraat groener, zonder parkeerplaatsen te verliezen

De Judestraat in Knokke-Heist wordt groener, zonder daarmee parkeerplaatsen te verliezen. © MM
Redactie KW

In de De Judestraat in Knokke-Heist starten op maandag 14 november werken. Het gaat om aanpassing van parkeerhavens en plantvakken en de aanplant van tien nieuwe bomen en diverse struiken.

In de week van 7 november worden ter voorbereiding van de werken de huidige bolacacia’s al verwijderd. Deze bomen staan geplant in een veel te kleine plantput waardoor ze geen groeiruimte hebben. Ze worden conform het gemeentelijk bomenplan vervangen door zuilvormige zomereiken, omringd door laurierkers en Portugese laurier.

Deze werken nemen geen extra parkeerruimte weg, maar zorgen wel voor duidelijkere parkeerplaatsen. De zones die uitnodigen om fout te parkeren, worden weggewerkt. De herinrichting zorgt ook voor extra groen in de straat. Ongeveer 80 vierkante meter oppervlakte wordt onthard. Er komen vier extra bomen. De boomspiegel wordt opgevuld met bloeiende heesters. Deze lage beplanting is groen en heeft ook een beperkter onderhoud, omdat er minder geschoffeld en onkruid gewied moet worden. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.