Waregemse scouts moeten kamp afbreken door extreme regenval: “Tot aan onze heupen in het water”

De scouts konden het meeste materiaal recupereren. © (gf)
Redactie KW

De extreme wateroverlast in grote delen van Wallonië heeft ook gevolgen voor een kamp van de scouts Sint-Hubertus uit Waregem. Een groepje van tien jongeren werd woensdag geëvacueerd, na amper twee dagen kamp.

Sinds woensdag zijn de provincies Luxemburg, Luik, Namen en delen van Limburg in de greep van extreme regenval. Ook een groepje scouts van de Waregemse jeugdbeweging dat in Han-sur-Lesse verbleef werd geconfronteerd met wateroverlast.

“We waren maandag met volle moed vertrokken om er een toffe tiendaagse van te maken. Dinsdagavond regende het wat, maar er was absoluut geen reden tot paniek”, legt Emma Baert uit. “Woensdagochtend stonden er al een paar tenten onder water en tegen ’s middags stond de helft van het terrein al blank. Toen moesten we evacueren.”

Sjorbalken

De scouts begonnen met man en macht alles op te ruimen en af te breken, waardoor ze de meeste spullen konden redden. Alleen enkele sjorbalken bleven achter. “Uiteindelijk stonden we tot onze heupen in het water”, getuigt ze.

Met de hulp van het Waregemse stadsbestuur en Scouts en Gidsen Vlaanderen konden de scouts geëvacueerd worden. Alle leden zijn momenteel veilig thuis. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier