Stokrozen en zonnebloemen voor biodiverse Roeselarenaars

Michèle Hostekint samen met enkele biodiverse Roeselarenaars. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Stad Roeselare zet de Roeselarenaars die zich inzetten voor een biodiverser RSL in de bloemetjes. Eigenaars en aanvragers van tegel- of geveltuintjes, leden van De Gouden Tuin, deelnemers van de Wildste Wijkchallenge, …. krijgen plantjes van stokrozen en zonnebloemen.

Woensdag werd al wie zich inzet voor een biodiverser RSL door de Stad Roeselare bedankt met extra plantgoed. Ook deze actie kadert in Wild #VANRSL, een pak groene initiatieven waarmee de Stad zich inzet voor meer biodiversiteit en een duurzame toekomst.

“Op de Stedelijke Ateliers kon men plantjes van stokrozen en lage zonnebloemen ophalen. Met deze actie wil de Stad Roeselare iedereen bedanken die een gevel- of tegeltuintje liet aanleggen of dat van plan is, alle deelnemers aan de groen- en bebloemingswedstrijd De Gouden Tuin, alsook aan alle deelnemers aan de Wildste Wijkchallenge. Dat zijn een viertal buurten die het tegen elkaar opnemen om de Wildste Wijk #VANRSL te worden door allerlei acties op poten te zetten voor een biodiverser pleintje in hun straat of wijk”, aldus schepen Michèle Hostekint.

Kleurig en fleurig

De plantjes van stokrozen en zonnebloemen werden op vraag van de Stad Roeselare door de VABI opgekweekt en vandaag verdeeld. De lage zonnebloemen zullen dit jaar al hun pracht tonen, de stokrozen zijn tweejarige planten die pas volgende jaar hun kleurrijke bloemen zullen geven. Beide bloemsoorten stellen niet zoveel eisen aan hun groeiplaats en zijn perfect om in een stedelijke omgeving te planten. Met al die mooie bloemen krijgt de biodiversiteit een extra boost en het straatbeeld wordt er alleen maar kleuriger en fleurig van!

Het is de bedoeling om deze actie ook de komende jaren verder te zetten. Al wie in Roeselare een gevel-of tegeltuintje aanlegt, mee zorgt voor een mooie bebloeming en de Stad zo helpt om meer te ontharden en vergroening, zal een extra kadootje krijgen in de vorm van een zonnebloem en/of stokroos!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.