Stad Izegem werkt aan een ambitieus klimaatplan

©Mikael Hjerpe iStock
©Mikael Hjerpe iStock
Redactie KW

De stad Izegem werkt aan een ambitieus klimaatplan. Bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Ze zijn een belangrijke partner om de CO2-uitstoot op het Izegems grondgebied te verminderen. Daarom geeft de stad twee Izegemse bedrijven de kans om zich te laten begeleiden door Ecolife.

“Bedrijven die zich afvragen hoe duurzaam ze zijn of hoe ze, samen met hun medewerkers, de werkplek duurzamer kunnen maken, kunnen zich kandidaat stellen voor de klimaatscan van Ecolife”, vertelt burgemeester Bert Maertens. De stad zal twee bedrijven selecteren.

De geselecteerde bedrijven ondergaan een uitgebreide klimaatscan door Ecolife. “Ecolife verzamelt de nodige gegevens en berekent zo de koolstofvoetafdruk van de bedrijven. Die biedt inzicht in belangrijke invloeden zoals energieverbruik en bedrijfsmobiliteit”, legt deskundige welzijn Thomas Segers uit.

Op basis van de klimaatscan ontvangen de bedrijven concreet advies over haalbare en betaalbare maatregelen om hun koolstofvoetafdruk op korte en lange termijn te verkleinen. Zo kunnen de bedrijven hun CO2-uitstoot naar omlaag brengen. Voor de resterende uitstoot stelt Ecolife een gepaste compensatie voor.

Bedrijven die zich kandidaat willen stellen, kunnen contact opnemen via thomas.segers@izegem.be of op het nummer 051 33 73 75. Inschrijven kan tot ten laatste vrijdag 30 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.