Stad installeert zonnepanelen op dak De Wonderwijzer

Schepen Patrick Roose (Vooruit), directeur Philippe Vanlangendonck, schepen Renaat Vandenbulcke (NV-A), burgemeester Eddy Lust (Open VLD) en Henk Weking (Voorzitter AGB Menen) bij De Wonderwijzer waar het dak uitgerust wordt met zonnepanelen. © WO
Redactie KW

De stad Menen, die in 2019 het Burgemeesterconvenant 2030 ondertekende, is goed op weg om de gestelde eisen daarvoor in te lossen. Met het onderschrijven van dit convenant wil men de ambitie om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 40% te verminderen ten opzichte van het startjaar 2005, kracht bij zetten. In het kader hiervan werd ook GBS De Wonderwijzer nu uitgerust met een zonnepaneleninstallatie.

“Er werden in het verleden al heel wat stappen gezet om de CO2-uitstoot te verminderen. Denk maar aan de stedelijke sport- en schoolsites in Lauwe. We plaatsten er in 2018 al twee gasabsorptiewarmtepompen waardoor niet alleen de CO2-uitstoot minder is maar ook het gasverbruik met 25 % terug geschroefd werd.”

“Daarnaast vervingen we in de gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer de houten ramen door pvc-buitenschrijnwerk en het enkel glas door hoogrendementglas. Dat zijn maar enkele voorbeelden”, vertelt schepen Renaat Vandenbulcke.

Zesde locatie

“Nu wordt hier in De Wonderwijzer de laatste hand gelegd aan de installatie en indienststelling van 132 zonnepanelen”, vervolgt schepen Patrick Roose. “De geproduceerde energie zal worden aangewend voor de sporthal, om de eenvoudige reden dat de daken hier het best geschikt leken. De energie zal dus niet voor de school gebruikt worden. De verklaring hiervoor is eenvoudig: een sporthal wordt het hele jaar door gebruikt, voor scholen is dat niet het geval.”

Naast het wzc Andante en Ceres, de bezinningsruimte op het kerkhof in Menen, de gebouwen van de technische dienst en de GBS Barthel in Rekkem is De Wonderwijzer al de zesde locatie die stad Menen uitrust met zonnepanelen.

Volgende week installeert men ook nog een nieuw openbaar speelplein aan de sporthal met het accent op het gebruik door kleuters. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier