Klimaatsubsidie van 100.000 euro voor renovatie sporthal

We zien v.l.n.r. schepen van Klimaatbeleid Jessy Salenbien, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, schepen van Sport Jan Lievens en sportfunctionaris/jeugdconsulent Evelien Denecker. © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

De deputatie van de provincie kent een klimaatsubsidie van 100.000 euro toe voor de renovatie van de sporthal. “Met deze subsidie willen we gemeenten net dat stapje meer laten zetten dan voorzien”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.

“De bestaande sporthal dateert van 1970. In de jaren 80 werden de kleedkamers vervangen. De renovatie van de sporthal bestaat uit het naïsoleren van daken en gevels en de integrale vervanging van de kleedkamers”, begint schepen van Sport Jan Lievens (Open VLD).

“De (ver)nieuw(d)e delen zullen voldoen aan de huidige EPB-eisen, er wordt relighting van de volledige sporthal voorzien, de warmwaterproductie zal gebeuren door middel van een zonneboilerinstallatie in combinatie met een cv-installatie met condenserende gasketels. Verder wordt er een ventilatiesysteem met warmterecuperatie voorzien.”

CO2-besparing

“De provincie wil met zijn middelen het verschil maken en met deze klimaatsubsidie de gemeenten net dat stapje meer laten zetten dan voorzien. Ook voor Koekelare is dit het geval voor wat betreft de relighting, zonneboiler en extra isolatie. De provincie is blij dat ze hierin heeft kunnen bijdragen en zo voorziet in een forse CO2-besparing van de sporthal”, vervolgt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.

“Voor zowel het gedeelte architectuur, het ontwerp van de technische installaties en de EPB-verslaggeving wordt een beroep gedaan op multiprofessioneel architectenbureau Verba. Dit kantoor heeft heel wat expertise opgebouwd omtrent het bouwen, verbouwen en renoveren van duurzame en energiezuinige sporthallen en het toepassen van de best beschikbare technieken”, besluit schepen van Energie en Klimaat Jessy Salenbien (Vooruit).

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier