Ieper krijgt 100.000 euro voor energiezuinige stookplaatsen

Hein Lapauw en schepen Valentijn Despeghel bij een nieuwe stookketel.© GF
Hein Lapauw en schepen Valentijn Despeghel bij een nieuwe stookketel.© GF
Redactie KW

De stad Ieper ontvangt 100.000 euro van de provincie West-Vlaanderen om bestaande stookplaatsen te vervangen door nieuwe energie-efficiëntere installaties. Vijf gebouwen kregen intussen een nieuwe stookplaats.

“Stookplaatshernieuwing is een van de acties in het kader van het Burgemeestersconvenant”, vertelt schepen van Duurzaamheid Valentijn Despeghel. “Dankzij de subsidie vanuit de provincie West-Vlaanderen kunnen we met deze investering op de 5 locaties samen 30 % besparen op energie- en stookkosten . In cijfers komt dit neer op 323 ton minder CO2-uitstoot per jaar. Dat is bijna evenveel als 2 miljoen voertuigkilometers per jaar.”

Bij de inrichting van het Yper Museum in de Lakenhallen werd samen met een renovatie van de binnenkant van het gebouw ook de stookplaats vervangen. Verder kregen het Vleeshuis en recent ook de afdeling van dé Academie in de Capucienenstraat, de stookplaats van AC Auris en OC Vlamertinge een energiezuinige upgrade.

Via de subsidie ‘Lokale klimaatprojecten van de provincie West-Vlaanderen’ ontving Stad Ieper voor de renovatie van deze stookplaatsen 100.000 euro, goed voor 42 % van de totaalkost. De totaalkost voor alle hernieuwde stookplaatsen is 237.000 euro. (red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.