Kippen wisselen van eigenaar in de Izegemse stadsmagazijnen

De Minaraad hielp mee bij de kippenactie: v.l.n.r. Nadia Staes, Ronny Mistiaen, Ria Ampe en Thomas Segers.© FM
De Minaraad hielp mee bij de kippenactie: v.l.n.r. Nadia Staes, Ronny Mistiaen, Ria Ampe en Thomas Segers.© FM
Redactie KW

In de Izegemse stadsmagazijnen wisselden vanmorgen liefst 129 kippen van eigenaar. De stad promoot ze als milieuvriendelijke afvalverwerkers. In diverse steden en gemeenten in de regio werden dergelijke acties afgevoerd wegens in strijd met de wet.

Al enkele jaren vindt in Izegem een kippenproject plaats. In het verleden konden de inwoners met fikse korting een trio kippen aankopen. De wet laat echter niet toe dat dieren met korting verkocht worden. Daarom werden soortgelijke projecten elders in de regio afgevoerd.

“Ook bij ons is die korting weggevallen”, zegt deskundige welzijn Thomas Segers. “De kippen worden nu tegen de reguliere prijs verkocht. Dus een stukje duurder dan de voorbije jaren. Maar als tegemoetkoming schenken we enkele composteerbare tuinafvalzakken aan de koper. Op die manier zijn we wel wettelijk in orde.”

De Izegemnaar blijft het project genegen. In totaal gingen 43 mensen in op het aanbod en reserveerden ze zo 129 kippen. Die konden samen met de tuinafvalzakken opgehaald worden.

(FM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.