Kerstmis wordt de droogste dag van de week

Redactie KW

De week start overwegend zwaarbewolkt, met hier en daar wat motregen.


Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/uur in het binnenland en tot 70 km/uur aan zee. In de Ardennen wordt het tot 7 graden, elders 10 tot 13 graden. Maandagavond en -nacht blijft het bewolkt, zeer zacht en winderig, met plaatselijk, opnieuw, mogelijk wat motregen. De minima bedragen 6 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden elders.

Dinsdag krijgen we hetzelfde weer: bewolking en plaatselijk wat motregen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. De windsterkte zal wel verminderen aan het eind van de namiddag. Ook de maximumtemperaturen blijven dezelfde: 7 graden in Hoog-België, 10 tot 13 graden in Laag- en Midden-België.

Grijze en natte kerstavond

Kerstavond wordt grijs, regenachtig, winderig, maar zeer zacht. De temperatuur schommelt rond 11 graden. Op Kerstmis krijgen we, zoals al langer verwacht, geen sneeuw, maar wel een zon die af en toe doorbreekt. We krijgen minder regen, maar het wordt ook minder zacht. De middagtemperatuur daalt naar ongeveer 5 graden, ‘s nachts kan het tijdens opklaringen lichtjes vriezen. Op tweede kerstdag blijft het meestal droog. In het weekend worden de neerslagkansen weer groter.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.