Kaaiplaats Veurne heeft nu een ondergrondse restafvalcontainer

© (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De parkeerzone aan de Kaaiplaats in Veurne is vanaf nu uitgerust met een ondergrondse restafvalcontainer. Deze container is voornamelijk gericht op bezoekers van de jachthaven, maar ook Veurnse inwoners kunnen er terecht.

Wie al een zwarte restafvalcontainer of een groene GFT- container heeft, kan met de elektronische identiteitskaart toegang krijgen. Ieders e-ID is immers gekoppeld aan de provisierekening bij afvalintercommunale IVVO, waarmee de ophaling van zijn of haar afval wordt betaald. Ook wie (nog) niet over zo’n provisierekening beschikt kan toegang krijgen met zijn/haar elektronische identiteitskaart en afval deponeren. Achteraf stuurt de Intergemeentelijke opdrachthoudende vereniging IVVO dan wel een uitnodiging per brief om een provisie van 35 euro te betalen.

Een derde mogelijkheid om toegang te krijgen, is een prepaid-badge aanschaffen bij Visit Veurne op de Grote Markt. Die kost 10 euro, waarvan 6 euro waarborg. Na het gebruik lever je de kaart opnieuw in bij Visit Veurne. Je betaalt voor het gebruik van de ondergrondse restafvalcontainer de reguliere afvalkost van 0,185 euro per gedeponeerde kilogram (volgens het huidige tarief).

Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu reageert positief: “Het afvalbeleid in Veurne krijgt met de invoering van de ondergrondse restafvalcontainer een nieuw en klantvriendelijk hoofdstuk. Naast de klassieke ophaalmethode, waarbij de vuilniswagen huis aan huis komt om het restafval bij je thuis op te halen, kunnen de inwoners en tweedeverblijvers nu ook gebruik maken van deze nieuwe methode. De Veurnaar kan voortaan op een zelfgekozen tijdstip het restafval kwijt in deze ondergrondse container, en dit tegen dezelfde tarieven als bij de ophaalmethode. Een welgekomen extra service dus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.