Ieper komt captatieverbod na en gebruikt gezuiverd afvalwater voor sportvelden

© CMW
Redactie KW

De Ieperse groendienst houdt zich aan het captatieverbod en besproeit de stedelijke voetbalvelden met gezuiverd afvalwater van Aquafin.

Het oppompen van water uit de vijvers, bekkens en de vestingen is sinds vorig weekend verboden in Ieper. Dat komt door de droogte en de daling van het waterpeil. Daarom onderhandelde de stad met Aquafin om het effluent-water ter beschikking te stellen van ondernemers, landbouwers en de stedelijke groendienst.

“De grasvoetbalvelden van KVK Westhoek, Vlamertinge, Dikkebus, Elverdinge, Voormezele, Brielen, Zillebeke, Hollebeke en Boezinge worden met dat gezuiverde Aquafinwater besproeid. Dat besproeien gebeurt ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds om de waterverdamping zoveel als mogelijk tegen te gaan. Het gaat om 20 liter per vierkante meter”, zegt schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune.

“Bij een captatieverbod moet ook de stad zich aan de opgelegde regels houden. Maar onze sporters en sportinfrastructuur liggen deze bestuursploeg nauw aan het hart. Daarom is de bedongen deal met Aquafin een gouden zaak en kan onze groendienst uitdroging van onze grasvelden proberen te vermijden.”

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.