Ieper en Poperinge overwegen samenwerking voor opvang van dieren

Redactie KW

Onlangs vond het overleg plaats tussen de stad Poperinge en het Dierenasiel Ieper.

Het Dierenasiel Ieper liet aan burgemeester Dejaegher weten dat de regelgeving inzake dierenwelzijn de afgelopen jaren enkele wijzigingen onderging, wat de concrete aanleiding was voor de vragen vanuit de Poperingse Dierenvrienden.

Het dierenasiel Ieper benadrukt dat het aanbod tot samenwerking enkel geldt voor huiskatten. Ook in Ieper is het zwerfkattenproject een volstrekt gescheiden activiteit die los van het dierenasiel georganiseerd wordt: er worden geen zwerfkatten opgevangen in het asiel. Hieromtrent bestaan er heel wat misvattingen.

Goedkoper uitvallen dan eigen asiel

“Het dierenasiel Ieper herhaalde het aanbod tot samenwerking om voor alle betrokken partijen een efficiëntere en kosteneffectieve werking na te streven. Dit zou voor Poperinge goedkoper uitvallen dan het uitbaten van een eigen asiel. Het dierenasiel Ieper verwijst naar de prijs per inwoner die in de regio Veurne toegepast wordt: 0,35 euro per inwoner”, zegt burgemeester Dejaegher.

De stad Ieper verklaarde dat zij al een overeenkomst heeft met de gemeenten Mesen en Heuvelland. Het Ieperse stadsbestuur noch het Ieperse dierenasiel zijn betrokken bij de aanpak in Langemark-Poelkapelle en Vleteren. Dierenarts Guy Werquin voegde hieraan toe dat Zonnebeke een eigen werking heeft, maar ook met vrijwilligers.

(AHP)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 28 december

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.