Iconisch schip Rainbow Warrior komt naar Oostende

De Rainbow Warrior, het bekendste schip van milieuorganisatie Greenpeace, komt eind september naar België. Het schip zal aanmeren in Oostende en Antwerpen om de campagne voor hernieuwbare energie te steunen. Het grote publiek krijgt tijdens twee weekends de unieke kans om het schip te bezoeken.

De Rainbow Warrior zal ook een bezoek brengen aan de windmolens voor de Belgische kust. © Greenpeace

De Rainbow Warrior III komt voor het eerst naar België. Het zeilschip van 58 meter lang is het vlaggenschip van Greenpeace. “De geschiedenis van onze organisatie is van bij het begin nauw verbonden met de zee. Onze schepen vormen een groot stuk van het DNA van Greenpeace. Dankzij onze vloot kunnen we over de hele wereld actie voeren, van de Noordpool tot aan de Zuidpool”, zegt Mathieu Soete, expert klimaat en energie bij Greenpeace.

De bemanning van de Rainbow Warrior legt de loopplank graag klaar om het grote publiek te ontvangen op het schip. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de geschiedenis van de Greenpeace-vloot en over het leven aan boord van dit iconische schip. Inschrijven voor deze gratis rondleidingen kan vanaf dinsdag via rainbowwarrior.be.

Klimaatdoelstellingen

De Rainbow Warrior is al sinds begin juni in Europese wateren om de omslag van fossiele brandstoffen en kernenergie naar hernieuwbare energie te promoten. Voor de landen aan de Noordzee betekent dit de verdere uitrol van windparken op zee. Dit is noodzakelijk om België op weg te zetten om de klimaatdoelstellingen te halen en de kernuitstap tegen 2025 mogelijk te maken.

“Wind op zee speelt een belangrijke rol in de Belgische energieomslag. De capaciteit voor de Belgische kust moet tegen 2025 het equivalent van vier grote kernreactoren bereiken. Door de goede windcondities op zee zorgt offshorewind bovendien voor extra stabiliteit op het net. Het is dan ook cruciaal dat deze windparken snel met het stroomnet worden verbonden, vóór de winter van 2025″, zegt Mathieu Soete.

De Rainbow Warrior zal ook een bezoek brengen aan de windmolens voor de Belgische kust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.