Hotel in Oostende pakt schadelijke bacteriën met ecologische ‘probiotica’

Als eerste op het Europese vasteland pakt Hotel Bero voortaan elke schadelijke bacterie aan met ecologische probiotica, zeg maar gezondheid bevorderende micro-organismen.

Die worden overal in het hotel verstoven via de bestaande ventilatiekanalen.

Serge Slegers, sales manager van Hotel Bero: “Wij hebben al heel veel investeringen gedaan op vlak van ecologie, zoals het inrichten van volledig stofvrije kamers en volgens Tripadvisor zijn we het milieuvriendelijkste hotel van de regio. Met de ‘Free Air Experience’ gaan we nu nog een stap verder. Het systeem is even eenvoudig als innovatief. Een verstuiver brengt het product met de goede bacteriën in ons ventilatiesysteem waardoor in alle ruimten, zowel de lucht als de aanwezige objecten, gezuiverd worden. Vrijer van slechte bacteriën kan een hotel dus niet zijn. Studenten van de hogeschool Vives hebben vlak voor de installatie in heel het hotel nulmetingen uitgevoerd en binnen een maand komen ze opnieuw langs.”, aldus Serge Slegers.

De studenten van de richting Ecotechnologie zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van het systeem dat gelanceerd wordt door Cogitans, een Oostends bedrijf met aan het hoofd Jo Pannecoucke en Marie-Paule Coryn.

(Rio)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.