Hitte maakt minder aangename details zichtbaar in het Bois de Boulogne in Menen: water van de vijver staat ongezien laag waardoor heel wat afval zichtbaar is

Het water van de vijver staat ongezien laag en geeft meteen enkele geheimen prijs.
Christophe Lefebvre

De hitte en daarmee gepaarde droogte zijn niet alleen geen goede zaak voor het milieu. Het zorgt er meteen ook voor dat enkele minder aangename details zichtbaar worden. Dat kunnen de Menenaars zelf ondervinden wanneer ze naar het Bois de Boulogne trekken.

Geen inwoner van de grensstad die het park net achter de Grote Markt niet kent. Ontelbare communie -en huwelijksfoto’s werden er genomen op het pittoreske rugje en in ‘de grot’ genoot zowat iedereen van een eerste kus. De plaats is al jaar en dag dé bestemming voor heel wat mensen die de schaduw en rust opzoeken.

De droogte, die wereldwijd de watervoorraden aantast, laat zich ook in het ooit romantische park duidelijk opmerken. Het water van de vijver staat ongezien laag en geeft meteen enkele geheimen prijs. Geen piratenschat of gezonken galjoen, maar een indrukwekkende hoeveelheid afval, lege flessen en blikjes en zelfs een ooit verloren gewaand verkeersbord. Van een charmante plaats blijft dan ook nog weinig over.

De gemeentelijke diensten zullen het afval zo snel mogelijk aanpakken en zowat iedereen hoopt op een stevige regenbui. Enkel op die manier kan het Bois de Boulogne terugkeren naar de staat van weleer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.