Zwaarbewolkt en regenachtig weekend

© (Foto Unsplash)

Zaterdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, vanaf de namiddag wordt het droger met meer zon in het westen. De maxima schommelen tussen 14 en 20 graden. Ook zondag blijft het zwaarbewolkt met lichte regen of buiten, meldt het KMI.

Zaterdagochtend is het zwaarbewolkt ten zuiden van Samber en Maas. Elders zijn er opklaringen met lokale nevel. Lokaal vallen er al enkele buitjes. Vanaf de middag neemt de kans op buien toe. Een donderslag is niet uitgesloten.

In het noordwesten van het land wordt het wel droger met meer opklaringen. We halen 14 graden in de Hoge Ardennen tot 20 graden in het centrum bij een matige of aan zee vrij krachtige wind uit noordelijke richtingen.

‘s Avonds en in het begin van de nacht is het wisselend bewolkt. Na middernacht wordt het overwegend zwaarbewolkt en bestaat de kans op enkele buitjes.

Zondagochtend is wordt het de loop van de dag zwaarbewolkt met wat lichte regen of buien. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 19 graden in Vlaanderen.

Ook begin volgende week is er nog kans op buien, vooral in het oosten van het land. Vanaf woensdag wordt het droger.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.