Zachter en overwegend droog

Bron: Belga

Het blijft vandaag droog en eerst zonnig, maar later verschijnt er meer bewolking in het binnenland. De maxima schommelen tussen 6 en 11 graden. Vrijdagavond en -nacht blijft het droog met brede opklaringen. De minima liggen tussen -3 en +5 graden, zegt het KMI.

Zaterdagochtend 17 april genieten we van brede opklaringen. In de namiddag bollen de stapelwolken op, maar blijft het droog. Aan zee blijft het zonnig. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden op de Ardense hoogten en in de kuststreek, en tussen 10 en lokaal 14 graden elders. De wind waait matig, en aan zee meestal vrij krachtig, uit noord tot noordoost.

Zondag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt maar overwegend droog. De temperaturen wijzigen lichtjes met maxima van 8 tot 12 graden aan zee en ten zuiden van Samber en Maas, en van 12 tot 14 graden elders. Er staat een zwakke tot meestal matige noordenwind.

Volgende week

Na het wegtrekken van de lage wolken en de lokale mist wordt de atmosfeer maandag onstabieler. We krijgen een afwisseling van opklaringen en stapelwolken, waaruit lokale buien vallen. In het binnenland wordt het zachter met maxima tot 15 of 16 graden in Vlaanderen. Aan zee blijft het droog en vrij zonnig, maar is het frisser met maxima rond 10 of 11 graden. De noordenwind waait zwak tot matig.

Dinsdag blijft de atmosfeer onstabiel en wordt het opnieuw wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 11 en 14 graden aan zee en in de Ardennen, en tussen 14 en 17 graden elders. De wind is zwak tot soms matig.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.