Wisselvallig met rukwinden tot 100 kilometer per uur

© (Foto KMI)
© (Foto KMI)
Bron: Belga

Donderdagochtend trekt een regenzone vanuit het westen over het land. Het wordt wisselvallig met lokaal een donderslag. De meeste wind wordt verwacht rond de midaag, met rukwinden 70 km/uur in het zuiden tot 100 km/uur aan zee. De maxima schommelen tussen 6 en 12 graden. Dat meldt het KMI donderdag.

Donderdagnacht wordt wisselend bewolkt met kans op buien. Nadien komen er brede opklaringen en wordt het meestal droog. De wind waait eerst nog krachtig aan de kust en neemt geleidelijk aan af. De minima liggen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 6 graden aan de kust.

Vrijdag start met lokale buien, maar meestal is het droog met enkele opklaringen. De wind is eerst vrij krachtig aan zee maar wakkert in de loop van de dag aan. De rukwinden kunnen in de loop van de namiddag oplopen tot 80 km/uur. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden.

Zaterdagochtend wisselen buien en opklaringen elkaar af. De wind waait vrij krachtig tot krachtig aan zee met rukwinden tot 80 km/uur. De maxima liggen rond 8 of 9 graden in het centrum.

Zondag begint zwaarbewolkt met lokale buien, in de hoge Ardennen met winterse buien. De maxima liggen tussen 3 en 9 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig.

Maandag trekt een regenzone over het land, gevolgd door buien. De maxima liggen rond 10 graden het centrum.

Dinsdag vallen hier en daar nog buien, met soms brede opklaringen. De wind waait matig tot krachtig aan de kust. De maxima schommelen tussen 4 en 8 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.