Wisselvallig met mogelijk plaatselijk een donderslag

© (Foto KMI)
© (Foto KMI)
Bron: Belga

Het blijft zondag wisselvallig met opklaringen maar ook maartse buien. Op de hoogten heeft de neerslag soms een winters karakter. Plaatselijk is een donderslag niet uitgesloten. In de loop van de namiddag wordt het droger vanuit het westen. De maxima liggen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust bij een matige en aan de kust een vrij krachtige westnoordwestenwind. Rukwinden tot 55 km/uur of wat meer tijdens een bui zijn mogelijk. Dat meldt het KMI.

Zondagnacht neemt de bewolking toe en gaat een regenzone ons land beïnvloeden vanaf de kust. In de Ardennen kan er smeltende sneeuw vallen. Op het einde van de nacht wordt het over het noordwesten stilaan droger met enkele opklaringen. De minima schommelen tussen 1 en 6 graden. De matige tot plaatselijk vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind ruimt naar het noordwesten. Rukwinden tot 50 km/uur.

Maandagochtend verlaat een regenzone, met in de Ardennen kans op wat sneeuw of smeltende sneeuw, ons land via het zuidoosten. Daarna wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. Het is fris bij maxima van 4 graden in de Hoge Ardennen tot 9 graden in Vlaanderen. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige noordwestenwind.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.