https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wisselend bewolkt en regenachtig

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN/Ronny Neirinck
Bron: Belga

Dinsdag 3 augustus begint de dag met regen en buien in het zuidoostelijke deel van het land waarbij er lokaal veel regen kan vallen. Elders is het grotendeels droog met enkele opklaringen.

In de loop van de dag wordt het onstabiel en wisselend bewolkt met stapelwolken en buien die vooral in het zuidoosten actief zijn en gepaard kunnen gaan met een donderslag. Elders vallen er eerder enkele plaatselijke buien. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden. De wind waait zwak tot lokaal soms matig uit veranderlijke richtingen, meldt het KMI.

Nevel, lokaal ook mist

Dinsdagnacht blijft het wisselend bewolkt en kan er hier en daar nog een bui tot ontwikkeling komen maar die neiging verdwijnt toch in het tweede deel van de nacht. Op meerdere plaatsen vormt er zich nevel, lokaal ook mist. De minima liggen tussen 8 en 14 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Stapelwolken en buien

Woensdag begint de dag overwegend droog met wolkenvelden en opklaringen, lokaal eerst ook wat mist. In de loop van de dag wordt het onstabiel en ontwikkelt er zich stapelbewolking die hier en daar kan leiden tot een bui. De buien kunnen vrij intens en onweerachtig worden, en bewegen zich maar traag voort.

De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.