Werkweek start zonnig met hier en daar wat wolken

© (Foto Unsplash)
© (Foto Unsplash)

Maandag is het eerst overwegend zonnig. In de loop van de dag verschijnen er enkele wolken die wellicht wat talrijker zijn over de noordelijke landshelft. Ook aan zee kunnen er tijdelijk enkele wolkenvelden voorkomen, maar zij verdwijnen later door een matige zeebries uit noordoostelijke richtingen, meldt het KMI. In het binnenland is de wind ‘s ochtends zwak tot matig en later overal matig uit oostelijke richtingen. We halen maxima van 18 in de Hoge Venen tot 23 graden in Vlaanderen.

Maandagavond en -nacht is het helder met minima van 5 graden in de Hoge Ardennen tot 13 graden aan zee. De zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind ruimt naar het oostzuidoosten.

Dinsdag voert een hogedrukkern boven Scandinavië nog steeds droge en stabiele landlucht naar onze streken. Het wordt overal zonnig met maxima van 19 à 21 graden op de Ardense hoogten tot zo’n 25 graden in het centrum. De matige oosten- tot zuidoostenwind wordt ‘s avonds zwak. Aan zee waait de wind meestal matig uit oost tot noordoost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier