Weekend start met brede opklaringen

© (Foto Unsplash)
© (Foto Unsplash)

Zaterdag start met brede opklaringen. Geleidelijk ontstaan er meer wolken, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 20 graden in het centrum. De wind waait matig uit oost tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond wordt het helder tot licht bewolkt. Tijdens de nacht kunnen er lage wolkenvelden, of zelfs nevel of mist gevormd worden, vooral dan ten noorden Samber en Maas. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen bij een meestal zwakke noordoostenwind.

Zondag is er in Laag- en Midden- België aanvankelijk kans op wat ochtendgrijs. Daarna wordt het overal zonnig met in de loop van de dag vorming van enkele stapelwolken, vooral in het zuiden van het land. Aan zee zorgt een aanlandige wind voor koelte. De maxima schommelen daar, net als op de Ardense toppen, rond 16 graden. Elders halen we maxima tot 21 of 22 graden. De zwakke noordoostenwind wordt matig en ruimt naar oost tot noordoost landinwaarts en wordt noordnoordoostelijk aan zee.

Maandag krijgen we hetzelfde weerbeeld, met ‘s ochtends helder weer en in de loop van de namiddag vorming van stapelwolken. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 18 graden op het strand en op de Ardense toppen tot 22 à 23 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit oost. Aan zee krimpt ze in de loop van de namiddag een beetje naar het noordnoordoosten.

Dinsdag houdt het zonnige en droge weer aan. Het wordt nog een graadje warmer met maxima tussen 19 en 24 graden. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot zuidoosten.

Woensdag wordt het vrij zonnig met in de loop van de namiddag enkele stapelwolken. De kans op een lokale bui wordt al iets groter. Maxima tot 25 graden.

Donderdag blijft het vrij warm maar eventueel wat onstabiel met kans op een bui vanuit Frankrijk. Maxima van 20 tot 25 graden.

Vrijdag houdt de kans op een bui aan en zou het enkele graden koeler kunnen worden met maxima rond 22 à 23 graden in het centrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier