Warme dag met opnieuw kans op onweer

Bron: Belga

Zon en wolken wisselen elkaar donderdag af terwijl er ook buien kunnen vallen. Later op de dag en ‘s avonds is er vooral in het centrum en oosten van het land kans op onweer, terwijl het aan de kust overwegend droog blijft. Het kwik stijgt tot 20 graden aan zee, 24 graden in de Ardennen en 27 graden elders. Dat zegt het KMI.

In de loop van de nacht blijven er buien mogelijk, al neemt de kans af. Op verschillende plaatsen kan er nevel of mist zijn. De minima gaan van 13 tot 17 graden.

Ook dit weekend kans op onweer

Vrijdag begint de dag met opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen eerst droog. In de namiddag en ‘s avonds passeren er opnieuw regen- of onweersbuien. De maximumtemperaturen liggen rond 19 graden aan zee en rond 24 graden in het centrum.

Tijdens het weekend is er geleidelijk minder kans op neerslag, al blijven er in het oosten van het land buien mogelijk. Het wordt minder warm met zaterdag maxima tussen 15 graden aan zee en 22 graden in de Kempen, en zondag 17 graden aan zee en 20 graden in het centrum.

De voorspellingen voor volgende week zijn nog onzeker. Het KMI verwacht dat het maandag en dinsdag wisselend bewolkt maar meestal droog zal zijn. De maximumtemperaturen blijven rond de 17 à 20 graden liggen. Ook woensdag zou het droog blijven, met vrij veel zon en maxima rond 21 graden in het centrum.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten