Vrijdagavond regen op komst, dit weekend wisselvallig

Bereid je voor op regen.©Pixabay
Bereid je voor op regen.©Pixabay
Bron: Belga

Aan de voorzijde van een regenzone over de Britse Eilanden, kunnen we vrijdag genieten van brede opklaringen in de meeste streken. In de namiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en op het einde van de dag bereikt de regenzone ons.

De temperaturen schommelen tussen 13 en 15 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 à 60 km/u.

Vrijdagavond en -nacht trekt de regenzone van west naar oost. Er stroomt koudere onstabiele polaire maritieme lucht naar ons land vanaf de kust. Het wordt dus wisselvallig met enkele buien. De temperaturen dalen naar 5 graden aan de kust. De zuidzuidwestenwind ruimt naar zuidwest tot west en blijft matig tot vrij krachtig met rukwinden tussen 50 en 60 km/u of zelfs wat meer tijdens de doortocht van het front.

Wisselvallig weekend

Zaterdag bepaalt maritieme onstabiele en frissere lucht ons weer. We verwachten opklaringen en stapelwolken met soms intense maartse buien, eventueel vergezeld van enkele donderslagen. In de namiddag wordt het droger vanaf het westen met meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 8 en 10 graden. De wind is matig tot vrij krachtig en aan zee aanvankelijk zelfs krachtig uit west met rukwinden tot 60 km/u of meer onder een stevige bui. Zondag is het meestal droog en gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. De opklaringen zijn wat breder in het zuidoosten. De maxima liggen tussen 12 of 13 graden in het centrum bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zonnig begin van de week

Maandag is het overal zonnig. Het is zachter dan de vorige dagen met maxima tussen 18 of 19 graden. De zuidwestenwind blijft meestal matig. Dinsdag is het zonnig en zeer zacht met maxima van 19 tot 21 graden bij ons. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. Woensdag zou het nog vrij zonnig zijn aan de voorzijde van een storing die ons land zou bereiken in de loop van de avond. De timing hiervan moet nog verder bevestigd worden. Maxima rond 19 of 20 graden in Vlaanderen. Donderdag bereikt koudere lucht ons land vanaf het noorden. We verwachten een gevoelige daling van de temperaturen met maxima rond 11 graden in het centrum. Het wordt gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt maar het zou overwegend droog moeten blijven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.