Vrijdag weer winderig en bewolkt, dit weekend blijft het fris

©DAVID STOCKMAN BELGA
©DAVID STOCKMAN BELGA

Het wordt vrijdag erg winderig en wisselend bewolkt, met kans op enkele buien in de namiddag en avond. Dat meldt het KMI. De maxima gaan niet hoger dan 16 graden.

De wind waait krachtig, met rukwinden die kunnen oplopen tot 70 à 80 kilometer per uur of meer tijdens stevige buien. Aan zee kunnen de rukwinden tot 90 kilometer per uur halen. Daarna wordt het tijdelijk overal droog.

Zaterdag belooft opnieuw een wisselvallige dag te worden, met perioden van regen en buien met kans op onweer. De maxima bedragen hooguit 14 graden en er zal nog vrij veel wind zijn. Zondag oogt wat beter, met tijdelijk droger weer en enkele zonnige perioden. De temperaturen zouden dan tot 14 à 15 graden bedragen.

Felle buien

Ook begin volgende week zal het nog altijd fris zijn, en blijft het wisselvallig met perioden met regen of buien. Voor dinsdag worden in de loop van de dag vanaf de kust felle buien voorspeld. Die kunnen gepaard gaan met onweer. Woensdag en donderdag blijft het onstabiel met in de loop van de dag de ontwikkeling van buien die kunnen gepaard met een donderslag. Tussen de buien is er ook plaats voor zon. Met maxima van 9 tot 15 graden blijft het een stuk te fris voor de tijd van het jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier