Vandaag nog stralende zon, maandag weer regen en frisser

© Belga

Vandaag blijft het genieten van de zon, met nu en dan een wolkenveld en maximum temperaturen tussen de 20 en de 25 graden. Maandag alweer kans op buien.

Maandag stroomt koelere, vochtige en licht onstabiele lucht over ons land. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt met regen of buien. Het wordt niet warmer frisser met maxima van 15 tot 20 graden. De wind waait aan zee vrij krachtig.

‘s Avonds zijn er brede opklaringen en is het droog. In de loop van de nacht bereikt een zwakke storing ons land. Vanuit het westen wordt het zwaarbewolkt met kans op wat regen of enkele buitjes. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum.

Dinsdagvoormiddag trekken er middelhoge en hoge wolkenvelden over ons land. In het zuiden blijft het licht bewolkt. In de namiddag wisselen zonnige perioden af met stapelwolken en hoge wolkensluiers. Het blijft droog. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee, 25 graden in het centrum en 27 graden in de Gaume. De wind wordt vlak aan zee vrij krachtig. Dat meldt het KMI.

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met stapelbewolking en in de loop van de dag enkele plaatselijke buien. De maxima schommelen tussen 16 en 22 graden.

Donderdag is het wisselend of soms zwaarbewolkt met nog enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Weekend wordt beter

Vrijdag wordt het rustig en wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft op een lokaal buitje na droog. Het wordt zachter met maxima tussen 19 en 24 graden.

Zaterdag wordt het droog en zonniger. Het wordt ook warmer met maxima tussen 22 en 27 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.