Uitkijken voor onweersbuien, in namiddag droger en zonniger aan de kust

© Getty Images
© Getty Images

Deze woensdag 19 mei start droog met opklaringen in het centrum en het oosten, maar in het westen zijn er al snel veel wolken met geleidelijk ook enkele buien. In de namiddag verwacht het KMI in het binnenland meer en intensere buien, plaatselijk met onweer, hagel of felle windstoten. In de kuststreek wordt het dan droger en zonniger.

De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 15 of lokaal 16 graden in Vlaanderen. De matige zuidwestenwind ruimt in de loop van de dag naar het noordwesten.

Nacht wordt rustig

‘s Avonds verlaten de (onweers)buien België via Duitsland. De nacht wordt rustig, droog en lichtbewolkt. In de loop van de nacht kan er nevel, mist of lage bewolking gevormd worden, vooral dan in het oosten van het land. De minima schommelen tussen 3 en 9 graden, bij een meestal zwakke wind die krimpt naar zuidwest tot west.

Donderdag meestal droog

Donderdag start grijs in het oosten van het land, elders zijn er mooie opklaringen. Nadien ontwikkelen er zich in de voormiddag stapelwolken, waaruit lokaal een klein buitje kan vallen. In de loop van de namiddag neemt de hoge en middelhoge bewolking toe, maar het blijft overal nog droog. De maxima liggen dan tussen 12 en 17 graden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier