Tot 20 centimeter sneeuw in West-Vlaanderen verwacht

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Er komt een stevige winterprik aan. De meeste sneeuw zondag zal voor onze provincie zijn. Er wordt tot 20 centimeter sneeuw verwacht volgens sommige modellen.

Weerman Geert Naessens van Radio 2 verwacht zondag de meeste sneeuw in onze provincie. Enige twijfelpunt is hoeveel sneeuw er zal vallen.

“De meeste sneeuw zal sowieso in Brugge vallen, omdat daar de koudste lucht zit”, vertelt weerman Geert Naessens op Radio 2.

Vooral Nederland zal met een sneeuwstorm af te rekenen krijgen, maar ook delen van België krijgen ervan langs. “Fijnmazige regionale modellen zijn nogal “scheutig” met de sneeuw voor zondag. Sommige van die modellen gaan naar een 15 à 20 centimeter sneeuw in West-Vlaanderen. Dat zou dan kunnen betekenen dat we ook bij ons met een pak sneeuw te maken gaan kunnen hebben. Ook de voorzichtige modellen die eerst geen sneeuw voorspelden zijn nu bijgedraaid.”

Al zal de sneeuwval ook regiogebonden zijn. “Dat zou regionaal best wel eens veel kunnen zijn. De meeste sneeuw zal sowieso in Brugge vallen, omdat daar de koudste lucht zit. Hoe meer naar de Frans-Belgische grens, hoe minder sneeuw er zal zijn en hoe zachter de temperatuur. Ook na zondag zullen er normaal nog echt winterse dagen zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.