Te fris voor tijd van het jaar, wel de hele tijd droog

Bron: Belga

Donderdag start bij ons zonnig. In de loop van de dag wisselen brede opklaringen, enkele onschuldige stapelwolkjes en hoge wolkensluiers elkaar af. Het blijft droog en vrij fris bij maxima van 8 graden aan zee en tot 12 à 13 graden in het centrum. De wind wordt geleidelijk overal matig uit noordoostelijke richtingen, zegt het KMI donderdag.

Donderdagavond en -nacht wordt het opnieuw vrijwel helder. De minima liggen rond of iets boven het vriespunt. We mogen grondvorst verwachten. De wind wordt overal zwak en ruimt naar het oosten.

Vrijdag blijft het droog en wordt het overwegend zonnig. Met maxima tot 13 à 14 graden in het centrum van het land blijft het een paar graden te fris voor de tijd van het jaar. De noordoostenwind is eerst zwak en later matig.

Droog weekend

Ook zaterdag verwachten we veel zon en maar enkele wolkenvelden. De maxima schommelen van 10 à 11 graden aan zee tot 14 à 15 graden elders. Er waait een matige noordoostenwind.

Zondag is het aanhoudend droog met brede opklaringen en soms wolkenvelden. De maxima liggen nog steeds tussen 10 en 15 graden bij een matige, en aan zee vrij krachtige, noordoostenwind.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.