Storm Evert piekt deze voormiddag

Storm aan zee donderdagmorgen met windstoten tot bijna 100 km/u.©Peter Maenhoudt
Storm aan zee donderdagmorgen met windstoten tot bijna 100 km/u.©Peter Maenhoudt
Redactie KW

Volgens weerman David Dehenauw kent de voorjaarsstorm Evert donderdagvoormiddag zijn pieken, met windstoten van 100 km per uur en zelfs iets meer.

“De storm op zee was vanochtend al aan de gang, voor West-Vlaanderen komen de zwaarste windstoten in de voormiddag. In de namiddag neemt de wind in kracht af tot 7 Beaufort en windstoten van 80 km per uur, vanavond loopt dat terug tot 60 km per uur.”

Toch is het stormweer nog niet helemaal voorbij. “Vrijdag verwachten we windstoten van 70 km per uur, aan zee 80 km per uur”, vervolgt David Dehenauw, metereoloog bij het KMI en weerman bij onder meer VTM. “Zaterdag klimt de windkracht weer richting 90 km per uur. De hele tijd komen er perioden met buien, maar ook veel zon en langdurig droge perioden. Het is een typische voorjaarsstorm.”

Intussen is het noodnummer 1722 geactiveerd. Iedereen die niet-levensnoodzakelijke hulp van de brandweer nodig heeft, kan een beroep doen op dit nummer.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten