Regenzone vanaf de kust

© Getty Images
© Getty Images
Bron: Belga

Een nieuwe regenzone bereikt dinsdag tijdens de ochtend ons land vanaf de kust en daarbij regent het vooral in het westen van het land. In de loop van de voormiddag bereikt de regenzone de andere streken en tegen de middag regent het ook in het uiterste oosten. Op het reliëf neemt de neerslag een winters karakter aan in de loop van de namiddag. De maxima schommelen tussen 3 graden in de Hoge Venen, 7 graden in het centrum en 9 graden aan zee, meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met op vele plaatsen nog lange tijd regen overgaand in buien, en op de hoogten smeltende sneeuw of sneeuw. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +5 graden. Aan zee waait de wind krachtig uit het noordwesten, mogelijk met rukwinden tot 60 kilometer per uur.

Woensdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en op enkele buitjes na meestal droog. In de Ardennen zijn dit buien van smeltende sneeuw of sneeuw, elders regen. Maxima van 1 tot 8 graden bij een matige wind uit het noorden tot noordwesten.

Daags nadien is er nog veel bewolking en kans op enkele buitjes, bij temperaturen tussen 1 en 8 graden. Vrijdag en tijdens het weekend blijft het overwegend droog en is er meer zon. Het blijft fris met maxima rond 6 of 7 graden in het centrum.

Het lijkt erop dat in het weekend drogere landlucht ons land bereikt. Vooral op zaterdag zouden we daardoor kunnen profiteren van veel zonneschijn, bij maxima tussen -1 en 7.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.