Regelmatig buien

© (Foto Pixabay)
© (Foto Pixabay)
Bron: Belga

Het blijft op deze woensdag vaak bewolkt en er vallen nog regelmatig enkele buien. In de Hoge Ardennen zullen die winters zijn, zegt het KMI. Het is opnieuw fris met maxima van 1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen, bij een matige en aan zee soms vrij krachtige noordenwind.

Woensdagavond wordt het gedeeltelijk tot lokaal zwaarbewolkt met nog enkele buien, opnieuw winters op de Ardense toppen. ‘s Nachts wordt het tijdelijk droger. Minima van -3 graden in de Hoge Venen tot 6 graden vlak aan zee.

Donderdagochtend is het mogelijk nog even droog, maar vanaf het noorden en het noordwesten gaat het al snel regenen. In de Ardennen valt er smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima komen dan uit tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 7 graden over het westen. Er waait een matige en aan zee geleidelijk een vrij krachtige noordwestenwind.

Vrijdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het KMI verwacht dan nog enkele eerder lichte buien. In de Ardennen zijn de buien wat actiever en hebben ze soms een winters karakter. Het blijft koud voor de tijd van het jaar. Zaterdagochtend gaat het overal vriezen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.