Opruimingswerken Barnum verlopen vlotter dan verwacht

Afgelopen weekend al ging de aannemer aan de slag.© (foto Nico Callens)
Afgelopen weekend al ging de aannemer aan de slag.© (foto Nico Callens)
Redactie KW

Dit weekend werden reeds het grootste deel van de ruimingswerken in het Barnum uitgevoerd. Donderdag kwam de dakbedekking er los nadat storm Evert over ons land raasde. “Het was geen alledaagse opdracht, maar deze kon ondanks de hevige wind toch tot een goede einde gebracht worden”, aldus directeur Koen Germonprez.

Leerlingen en leerkrachten van de Roeselaarse middelbare school Barnum werden donderdag iets voor de middag opgeschrikt toen de dakbedekking en de isolatie van een van de schoolgebouwen door de hevige wind loskwam en gedeeltelijk over de speelplaats kwam te liggen. Niemand geraakte gewond, maar de ravage was groot. De school vond onmiddellijk een oplossing voor het jongensinternaat dat in het gebouw is ondergebracht.

Zaterdag konden, vroeger dan aanvankelijk verwacht, de ruimingswerken starten. “Die zijn vroeger en vlotter verlopen dan gehoopt. Vrijdag beslisten we met de betrokken partijen zo spoedig de ruimingswerken aan te vatten. Aannemer Recon slaagde er in alle nodige materialen en medewerkers ter plaatse te krijgen om zaterdag al het grootste deel van de ruimingswerken uit te voeren”, aldus directeur Koen Germonprez.

Vanaf maandag kan de werking weer zoals gewoon verder.© (foto Nico Callens)
Vanaf maandag kan de werking weer zoals gewoon verder.© (foto Nico Callens)

Door de hevige wind was het ook zaterdag niet gemakkelijk voor de aannemer en zijn medewerkers om het puin te ruimen. “De niet-alledaagse opdracht werd tot een goed einde gebracht”, aldus een tevreden directeur.

De resterende ruimingswerken op het dak zelf zullen maandag worden verdergezet. Vanaf maandag kan het school gebeuren weer op een normale manier verlopen. Zo zullen de studieruimte, het jongensinternaat en de lerarenkamer terug beschikbaar zijn. “Alleen de speelplaats blijft nog afgesloten tot maandagavond”, aldus Germonprez.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.