Opnieuw een winderige dag met buien

© (Foto Unsplash)

Het wordt zondag behoorlijk winderig en wisselend tot soms zwaarbewolkt, met eerst enkele lokale buitjes. In de namiddag vallen er meer en intensere buien. In het oosten van België kan dat eventueel nog gepaard gaan met een donderslag. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. Er waait een matige zuidwestenwind, met rukwinden van 50 tot 65 kilometer per uur.

Tijdens de avond neemt de buienactiviteit af en wordt het geleidelijk droog met tijdelijk breder wordende opklaringen. In de loop van de nacht komen er opnieuw meer wolkenvelden opzetten vanaf het zuidwesten, met in de kuststreek toenemende kans op buien. De minima liggen tussen 8 en 14 graden.

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met regen of buien vanaf het westen, mogelijk met een donderslag. Het is vrij fris met maxima rond 20 graden. Het wordt opnieuw winderig, met rukwinden die kunnen oplopen tot 60 kilometer per uur.

Dinsdag is er doorgaans veel bewolking en kan er bij momenten nog wat regen of een bui vallen. In de loop van de namiddag of avond klaart het grotendeels uit vanaf het westen. Het wordt zo’n 21 graden.

Woensdag blijft het overwegend droog met eerst mooie opklaringen en later stapelbewolking in het binnenland. De temperaturen klimmen plaatselijk tot 23 of 24 graden. Donderdag blijft het droog met opklaringen en bewolkte perioden. Het wordt vrij warm met maxima rond 25 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.