Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af, volgende week zachter en droger

© gf

Vrijdag wisselen overal soms brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af met lokaal kans op enkele buien. In de namiddag wordt het aan de kust droger met meer opklaringen. De maxima klimmen tot 19 of 20 graden in Vlaanderen. Er waait een matige en aan zee matige tot meestal vrij krachtige wind uit noord tot noordwest met rukwinden tot 50 km/u.

Vrijdagavond kunnen er eerst nog buien vallen. Na middernacht wordt het in het binnenland meestal droog, terwijl er in de kuststreek opnieuw enkele lokale buitjes kunnen vallen. Het wordt tot 15 of 16 graden aan zee. Er waait een zwakke tot matige en aan zee vrij krachtige wind uit noordelijke tot noordwestelijke richtingen.

Zaterdag wordt het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien en kans op een plaatselijke donderslag. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden bij een nog steeds matige en aan de kust een vrij krachtige of soms krachtige noordenwind.

Weinig verandering

Zondag verandert de situatie weinig. Het blijft gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt met wat regen of buien. De maxima gaan naar 18 of 19 graden in het westen en het centrum van het land. De wind waait meestal matig en aan zee vrij krachtig uit noord tot noordwest.

Ook maandag blijft het fris met vrij veel wolken en af en toe wat regen of enkele buien. We halen maxima tussen 16 en 21 graden bij een matige noordenwind. Aan zee waait de wind meestal vrij krachtig.

Zachter en droger

Dinsdag is er nog steeds kans op enkele lokale buitjes. Het is wisselend tot soms zwaarbewolkt met maxima van 15 tot 20 graden.

Woensdag wordt het droger met vrij veel bewolking maar tussendoor ook enkele zonnestralen. Een lokaal buitje blijft nog mogelijk. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden.

Donderdag wordt het opnieuw zachter en meestal droog met bewolkte perioden en opklaringen. We halen maxima rond of iets hoger dan 20 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.