Onweersbuien en rukwinden verwacht in de namiddag

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Het is zaterdag eerst wisselvallig met buien. Na de middag is er kans op fellere buien, met lokaal onweer. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden. Door de onweerachtige buien kan er lokaal tussen de 10 en 20 mm regen op een uur tijd vallen. Er kunnen ook rukwinden voorkomen van 60 tot 70 km per uur. Tussen 14 en 22 uur is waarschuwingscode geel van kracht, zo meldt het KMI.

Tijdens de nacht wordt het droger, met enkele opklaringen. Vooral aan zee kan er wel wat meer bewolking blijven hangen en is de kans op een bui groter. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan zee.

Zondag is het behoorlijk winderig met een afwisseling van wolken en opklaringen. Er vallen nog een paar buien, maar het blijft vaak ook droog. De maxima schommelen rond de 20 graden in het centrum. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, met rukwinden van 50 tot 65 km per uur.

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien vanaf het westen en mogelijk met lokaal onweer in de namiddag en ‘s avonds. De maxima schommelen rond 19 graden in het centrum.

Dinsdag worden opklaringen verwacht, maar ook wolkenvelden met kans op enkele buien. Het wordt zo’n 21 graden in het centrum. Woensdag is er droog weer met wellicht veel zon. De maxima klimmen dan plaatselijk tot 23 of 24 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.