Onweer trekt over Brugge

© JVMA
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Zondagnamiddag trok een onweer over onze provincie. Vooral Brugge kreeg enkele stevige buien te verduren. Even voor 16.00 uur sloeg bovendien de bliksem in, in de omgeving van de basisschool in de Gijzelstraat in Lissewege.

Door de luide knal hadden de buren meteen door dat de bliksem ingeslagen was in de buurt. Toen ze enkele seconden later het automatisch brandalarm van de school hoorden afgaan. Sloegen ze meteen alarm.

Omdat de school gesloten is had de toegesnelde brandweer niet meteen toegang tot alle gebouwen en dienden ze zich zelf toegang te verschaffen. Van een echte brand was gelukkig geen sprake. Eens de nodige deuren geopend waren deed de brandweer een grondige controle van alle gebouwen. Toen alles veilig bevonden werd werd de interventie beëindigd.

Ondergelopen kelders

Op geen tijd stonden wegen en straten deels of volledig blank. Dat was onder andere het geval langs de Moerkerse Steenweg. Daar werd ook melding gemaakt van ondergelopen garages en kelders.

© JVMA

Ook elders in de binnenstad werd melding gemaakt van volgelopen kelders. De brandweer kreeg op korte tijd tientallen oproepen binnen. Na een dik half uur werd het opnieuw droog. Op veel plaatsen trok het water even snel weg als het gekomen was en kwam opnieuw een water zonnetje te voor schijn.

(JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.