https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nog enkele dagen nat, vanaf deze middag code geel in heel het land

© (Foto Unsplash)
Bron: Belga

Het wordt zondagmiddag wisselend tot soms zwaarbewolkt en opnieuw onstabiel met buien die vrij intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. Er moet lokaal rekening gehouden worden met neerslaghoeveelheden van 10 tot 20 liter per vierkante meter. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden. Het KMI heeft voor heel het land vanaf de middag code geel afgekondigd.

Zondagavond vallen er op meerdere plaatsen nog buien, lokaal met onweer. Later in de nacht neemt de buienactiviteit in het centrum en het oosten van het land af en worden de opklaringen breder. Daar kan het dan tot vorming van nevel of laaghangende bewolking komen. Over het westen blijft het wisselvallig met regelmatig buien en nog kans op onweer. De minima liggen tussen 10 en 17 graden.

Maandag begint de dag in het westen van het land zwaarbewolkt met perioden van regen of buien die onweerachtig kunnen zijn. Lokaal kan er eventueel veel regen vallen. In het centrum en het oosten is het eerst droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag trekt de storing vanaf het westen verder het land in en wordt het overal onstabiel met buien die intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. Tijdens de buien kunnen ook windstoten voorkomen. In de loop van de namiddag verschijnen er brede opklaringen in het westen. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden.

Maandagavond vallen er in het centrum en het oosten van het land aanvankelijk nog regen- en lokale onweersbuien, maar later wordt het overwegend droog vanaf het westen met (tijdelijk) breder wordende opklaringen. Tegen de ochtend zou er opnieuw al meer bewolking kunnen binnendringen vanaf het zuidwesten met een toenemende kans op buien. De minima liggen tussen 11 en 16 graden.

Dinsdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met regen- en onweersbuien die van west naar oost door het land trekken. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden.

Woensdag is het licht wisselvallig. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af en hier en daar kan er nog een bui vallen. Het blijft vrij fris met maxima tussen 18 en 22 graden.

Donderdag is het gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of een enkele bui. De maxima schommelen tussen 19 en 22 graden.

Vrijdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en vooral in de noordwestelijke helft van het land kan er wat gedruppel vallen. Het is vrij fris met maxima tussen 17 en 21 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.