Negen beaufort boven Belgische Noordzee

© BELGA/KURT DESPLENTER
© BELGA/KURT DESPLENTER

Op de meetpaal Westhinder in de Belgische Noordzee is vrijdagmiddag een windkracht van negen Beaufort gemeten. Dat betekent dat we officieel met een Belgische storm te maken hebben, de tweede deze maand. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter.

Vanaf er een windkracht van negen Beaufort gemeten wordt door een Belgisch meetstation, gaat het om een storm. Volgens het KMI kunnen bij die windsnelheid schoorsteenkappen en dakpannen wegwaaien en kleine kinderen omwaaien. Het is al de tweede storm in de maand mei.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Dat komt zeker heel weinig voor”, zegt Dehenauw. “Sinds 1994, sinds het begin van de automatische, gedigitaliseerde metingen op zee die elke tien minuten worden uitgevoerd, is dat nog niet gebeurd.”

De storm zal de vorm van stevige rukwinden van 70 tot 90 kilometer per uur aannemen. “Omdat de bomen in blad staan, is code geel afgekondigd”, legt Dehenauw uit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.