Mogelijk mistige start maar opnieuw warm

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Vrijdagochtend is er eerst kans op lage wolken en mist in het noordwesten van het land. Nadien wordt het wisselend bewolkt en overwegend droog met maxima rond 26 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.

De ochtend start met kans op lage wolken of plaatselijke mistbanken, vooral dan in het noordwesten van het land. Daarna wisselen zon en wolken elkaar af met eventueel een lokale bui. We halen maxima van 20 of 21 graden aan de kust tot 27 graden in de Kempen.

Hoge wolkenvelden

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het droog met vanaf het noordwesten veel hoge wolkenvelden en ook opnieuw lage wolken vanuit het westen. De minima schommelen van 10 tot 15 graden.

Zaterdag verwacht het KMI eerst meestal zwaarbewolkt weer. In de loop van de dag verschijnen er opnieuw opklaringen vanaf het noordwesten, maar deze opklaringen bereiken het zuidoosten mogelijk pas naar de avond toe. De maxima schommelen tussen 18 graden aan zee en in de Hoge Venen en 23 graden in het centrum.

Tot 30 graden

Zondag wordt het opnieuw zonnig met maxima van 20 tot 26 graden. Begin volgende week wordt het zeer warm met lokale maxima rond 30 graden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten