Kust verwacht topweekend dankzij tropisch weer

© (Foto Pixabay)

De kust verwacht komend weekend heel wat volk dankzij het voorspelde mooie weer. Hotels noteren nu al een bezetting van 85 procent en verwachten nog een pak lastminuteboekingen. Ook campings en vakantiewoningen doen het goed. Dat blijkt woensdag uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer.

Traditioneel doet mooi weer heel wat mensen naar zee trekken. Dat zal ook het geval zijn voor komend weekend. Met de voorspelde tropische temperaturen zien kusthotels, campings en vakantiewoningen de reservaties vlot binnenlopen.

Hotels aan de kust noteren zo voor komend weekend al een gemiddelde bezetting van 85 procent. Verwacht wordt dat daar de laatste dagen voor het weekend nog veel last minute boekingen zullen bijkomen.

De campings noteerden tijdens de weekends van Hemelvaart en Pinksteren een bezetting van 50 procent, maar in de laatste weekends voor het weekend lopen de campings zo goed als vol. “Die tendens toont zich ook voor komend weekend”, klinkt het bij Westtoer. Uit cijfers blijkt verder dat twee derde van de vakantiewoningen aan zee komend weekend bezet zullen zijn.

Bovendien is er vanaf woensdag in elke kustgemeente minstens één redderspost geopend. Er wordt dan ook aangeraden om enkel in die bewaakte zones in zee te zwemmen. Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn wel alle posten bemand.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.