Krijgen we donderdag de eerste sneeuw in West-Vlaanderen?

Donderdag trekt een sneeuwzone boven ons land. Volgens diverse weermodellen zou die ook over onze provincie kunnen trekken.

Een beeld van 2010, toen Diksmuide met een sneeuwtapijt bedekt was.©Kurt Desplenter Kurt Desplenter
Een beeld van 2010, toen Diksmuide met een sneeuwtapijt bedekt was.©Kurt Desplenter Kurt Desplenter

Woensdagnacht en donderdag trekt een winterse neerslagzone boven ons land en zij verplaatst zich maar langzaam naar het zuiden, meldt het KMI. Ook in de lager gelegen gebieden kan er lokaal soms sneeuw vallen. De maxima liggen tussen -2 en +3 graden bij een oostenwind die stilaan matig wordt.

Of West-Vlaanderen donderdagochtend wakker zal worden met een winters sneeuwtapijt, is niet zeker. “Maar in de loop van de dag bestaat de kans zeker dat er winterse neerslag valt” , zegt weerman David Dehenauw. “Hoe meer je naar de Franse grens gaat, hoe groter de kans of hoe meer neerslag er kan vallen. In het noorden van de provincie – Damme, Knokke – is de kans of de hoeveelheid die zal vallen, kleiner.”

Rest van de week koud

Donderdagnacht verlaat de winterse storing geleidelijk ons land richting Frankrijk (timing is nog onzeker). Ook in Laag- en Midden-België kan er tijdelijk nog sneeuw vallen. Zij wordt gevolgd door opklaringen met gevaar voor ijsplekken. De minima dalen naar waarden tussen 0 en -6 graden. De wind is matig en later soms zwak uit noordoost.

De rest van de week wordt het koud. “Er is kans op vorst en ijs- en rijmplekken. Opletten dus als je de baan op moet”, geeft David Dehenauw nog mee. (MV/GLO)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.