Kans op plaatselijke ijsplekken

© NICOLAS MAETERLINCK BELGA

Deze ochtend is er kans op lokale mistbanken en plaatselijke rijm- of ijsplekken. In de voormiddag vallen er hoofdzakelijk buien in het westen en het noordwesten, elders is het overwegend droog. Deze buien kunnen winters van karakter zijn met kans op korrelhagel en enkele donderslagen.

Maxima halen we tot 6 graden aan de kust. Zondagavond vallen er soms nog winterse buien. De kans op buien blijft groter over het westen en het noordwesten, mogelijk met enkele donderslagen.

Volgende nacht blijft het, afgezien van een paar lokale sneeuwbuitjes, overwegend droog. In de Kuststreek vallen er nog altijd (winterse) buien. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt met plaatselijke rijm- of ijsplekken. Lokaal kunnen er ook mistbanken ontstaan. De minima liggen rond de 4 graden aan de kust.

Maandag krijgen we een dag met een paar lokale buien en maxima van 0 tot 7 graden. Dinsdag volgt er regen vanaf het westen en zachter bij maxima van 4 tot 10 graden. Woensdag ook regen en later buien, met temperaturen van 5 tot 10 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.