Het blijft erg zacht, maar de wind neemt wel toe

© KMI
© KMI
Bron: Belga

Dinsdag blijft het droog met afwisselend bredere opklaringen en soms ook wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 14 en 19 graden, maar de wind neemt toe. Dat meldt het KMI. De komende dagen blijft het erg zacht, maar in het weekend koelt het opnieuw wat af.

Ondanks de zachte temperaturen, waait de wind dinsdag matig tot plaatselijk vrij krachtig uit het zuiden tot het zuidwesten met vooral in de westelijke helft van het land rukwinden tot 50 kilometer per uur. Dinsdagavond en -nacht is het lichtbewolkt. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het centrum. De zuidenwind is overwegend matig, over het zuidoosten is hij eerder zwak.

Vanmorgen hangt er eerst nog vrij veel bewolking aan de kust, maar naarmate de dag vordert wordt het zonniger. Maxima rond 15 of 16 graden en dit bij een matige wind uit het zuidzuidwesten. Vanavond en vannacht, droog en meestal licht bewolkt. Minima rond 9 graden. Matige wind uit het zuiden. De golfhoogte langs de kust schommelt tussen 30 en 50 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt 5 graden.

Komende dagen

Woensdag wordt het, afgezien van wat hoge wolkensluiers in het westen, zonnig. Het is opnieuw erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 14 graden op de Ardense hoogten tot 18 of 19 graden elders. De wind waait matig uit het zuiden.

Donderdag neemt de bewolking stilaan toe vanuit het westen, maar het blijft nog droog. Donderdagavond of -nacht valt er tijdelijk (lichte) regen. De maxima liggen rond 14 of 15 graden in het centrum. De wind waait eerst matig uit het zuiden tot het zuidwesten, later afzwakkend en draaiend naar het westen.

Vrijdag wordt het droog en vrij zonnig met stapelwolken in het binnenland. Het wordt minder zacht met maxima rond 10 graden, bij een overwegend zwakke noordwestelijke wind. Het weekend blijft meestal droog met maxima rond de 10 graden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten