Gloednieuw hockeyterrein getroffen door storm

Alle aluminium palen, waar de vangnetten aan bevestigd zijn, zijn overgeplooid.
Alle aluminium palen, waar de vangnetten aan bevestigd zijn, zijn overgeplooid.
Redactie KW

De felle storm van donderdag heeft ook voor grote schade gezorgd op het nieuwe terrein van Hockey Club Koksijde in de Hazebeekstraat in Oostduinkerke. Nagenoeg alle omheiningen, eigenlijk de netten om hockeyballen tegen te houden, zijn overgeplooid onder druk van de wind.

“Ongelooflijk, want het terrein is nog maar pas opgeleverd. Nog een geluk dat er zich niemand op het veld bevond. Hier moeten constructiefouten gebeurd zijn”, reageert schepen van Sport Dirk Dawyndt (Open VLD).

De schade loopt allicht op tot in de tienduizenden euro’s. Alle aluminium palen, waar de vangnetten aan bevestigd zijn, zijn overgeplooid. “En er is geen orkaan over de kust getrokken, hé. Dergelijke stormen maken we hier aan de kust wel vier keer per jaar mee. De omheining zou minstens bestand moeten zijn tegen felle windstoten tot 100 kilometer per uur”, zucht Dawyndt.

Brandverzekering

Het gloednieuwe hockeyterrein is in september nog maar opgeleverd en de werken aan de kantine en het gebouw zijn nog volop bezig.

“Het is dus onbegrijpelijk dat de constructie het nu al begeeft. We gaan uiteraard een expert aanstellen. Het zal ofwel de brandverzekering van de aannemer of de brandverzekering van de gemeente zijn die dit moet dekken. Sowieso moet worden onderzocht of er fouten zijn gebeurd”, aldus Dawyndt.

De aanleg van het hockeycomplex kost in totaal 2,2 miljoen euro. De komende dagen wordt niet meer getraind op de velden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.