Frisse maar droge Pasen

Redactie KW

Het wordt zondag een frisse maar droge dag. Dat meldt het KMI. De temperaturen klimmen niet hoger dan 11 graden.

Tijdens de vroege ochtend kunnen nog opklaringen voorkomen over het zuidoosten van het land, terwijl de bewolking over het noordwesten dominant is. In de loop van de dag neemt de bewolking vaak de overhand met vooral in het uiterste zuiden nog opklaringen. Op het einde van de middag worden de opklaringen breder en talrijker vanaf het westen . De maxima liggen tussen 6 graden op de Hoge Venen en 11 graden in het uiterste zuiden van het land.

Koude maandag

Zondagavond zijn er eerst soms brede opklaringen. Tijdens de nacht naar maandag neemt de bewolking toe vanaf het noorden, maar het blijft nog droog. Minima van 0 graden in Hoog België tot 6 graden aan zee. De westenwind ruimt naar het noordwesten en wakkert aan tot matig en soms vrij krachtig. Aan zee waait de wind vrij krachtig tot krachtig met windstoten rond 60 km/u.

Maandagochtend kan lage bewolking eerst voor slecht zicht zorgen over de Ardennen. Ondertussen bereikt een regenzone de Kuststreek die vervolgens met een zuidoostelijke trekrichting de rest van het land overspoelt. In de Ardennen krijgt de neerslag een winters karakter, waarbij er geleidelijk ook een sneeuwdek tot stand kan komen. Achter de neerslagzone volgen er vanaf het noordwesten opklaringen, maar ook voorjaarsbuien die in de Ardennen gepaard gaan met sneeuw maar ook elders een winters karakter kunnen aannemen, al gaat het meestal om regen of korrelhagel. Een donderslag is ook mogelijk. Het wordt koud met maxima tussen 1 en 8 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige, westnoordwestenwind, ruimend naar noordnoordwest. Rukwinden tot 50 à 70 km/u. Maandagnacht kunnen er nog enkele buien vallen, onder de vorm van sneeuw bezuiden Samber en Maas maar lokaal ook over Midden België.

Donder

Dinsdag is het wisselend tot zwaar bewolkt en vallen er opnieuw voorjaarsbuien met lokaal enkele donderslagen. In de Ardennen vallen enkele sneeuwbuien. De meeste buien zullen echter in de noordoostelijke helft van het land vallen. Het wordt erg fris voor de tijd van het jaar met waarden tussen 1 en 6 graden . Er staat een onaangename matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind met pieken tot 60 km/u.

Woensdag wordt het wat droger, al vallen er nog enkele buien die in de hogere gebieden van het land nog een winters karakter aannemen. De meeste buien komen voor nabij de grens met Nederland en Duitsland. De maxima lopen uiteen van 1 graad in Hoog België tot 6 graden elders. De westen tot noordwestenwind waait eerst matig tot vrij krachtig, maar zwakt af tijdens de namiddag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.