Frisse en wisselvallige donderdag

© (Foto Unsplash)
© (Foto Unsplash)
Bert Vanden Berghe

Donderdag is het eerst droog met hier en daar wat wolken, maar in de namiddag komen lokale buien opzetten. De maxima schommelen tussen 7 en 11 graden, meldt het KMI.

Donderdagavond wordt het droger, ‘s nachts zijn brede opklaringen mogelijk. Op het einde van de nacht vergroot de kans op nieuwe buien. Minima liggen tussen 0 en 6 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig.

Vrijdag wordt het licht wisselvallig, al start de dag op veel plaatsen zonnig. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het binnenland stapelbewolking met hier en daar een bui. Het blijft fris met temperaturen tussen 8 en 14 graden.

Zaterdag is het snel zwaarbewolkt vanaf het zuiden met stilaan perioden van regen. Het wordt zachter met temperaturen tussen 12 en 18 graden. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 kilometer per uur.

Zondag is er volgens de huidige prognoses vooral over het westen kans op buien en onweer. Mogelijk blijft het over het oosten overwegend droog met brede opklaringen tot de avond. Het is warm met maxima van 21 tot 26 graden. Een plaatselijk onweer is niet uitgesloten, met rukwinden van 50 kilometer per uur en meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier