Mooie opklaringen, maar maartse buien nog mogelijk

Bron: Belga

In het noordoosten van het land zijn er zaterdagnamiddag al mooie opklaringen. In het oosten, en tijdelijk nog in het centrum, is het eerder wisselend bewolkt met (maartse) buien. De maxima schommelen van 5 tot 10 graden bij een goed voelbare westenwind, meldt het KMI.

Op de Ardense hoogten valt er zaterdagnamiddag mogelijk nog wat smeltende sneeuw. In de loop van de dag neemt de buienneiging af vanaf het westen. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind met rukwinden van 50 tot 60 kilometer per uur.

Droog met opklaringen

Zaterdagavond wordt het, na een laatste bui in Hoog-België, overal droog met opklaringen. In de loop van de nacht zijn er geleidelijk meer hoge wolkensluiers. De minima variëren tussen 0 graden op de Ardense hoogten en 6 graden in het westen van het land. De wind krimpt naar het zuidwesten en neemt af in kracht.

Zondag is het droog met veel hoge wolkenvelden. Het wordt iets zachter met maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 13 of 14 graden in het centrum van het land. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden rond 60 kilometer per uur. Begin volgende week doet de lente zijn intrede met zon en temperaturen die oplopen tot 20 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.