Eindelijk: we krijgen een zonnig weekend

Het wordt een zonnig weekend. © Getty Images
Redactie KW

Daar is de zon! Zaterdag start bewolkt, maar in de loop van de dag mogen we brede opklaringen verwachten. Het wordt warmer met maxima tot 22 graden aan zee. En zondag wordt het nog warmer.

Er hangen zaterdagochtend in vele streken lage wolken die vooral in de Ardennen het zicht soms belemmeren. Na dit ochtendgrijs verschijnen er opklaringen die in de namiddag over het noorden en in het centrum vrij breed worden. Over de zuidelijke landshelft kan het bewolkter blijven, vooral dan langs de noordelijke flanken van de Ardennen. Het wordt warmer bij maxima van 19 à 22 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 24 à 25 graden elders, meldt het KMI.

‘s Nachts wordt het in vele streken lichtbewolkt, maar op de Ardense hoogten blijft de kans op wolken bestaan met mogelijk daar nog een beperkt zicht op het einde van de nacht. Ook in de Kuststreek is er kans op lage bewolking en mist afkomstig van de Noordzee. De minima lopen uiteen van 11 tot 15 graden.

Zondag wordt droog en vrij zonnig over het westen, het centrum en het uiterste zuiden. In het oosten zijn er meer wolken. Het kwik stijgt naar 21 tot 26 graden.

Begin volgende week zullen er meer wolken zijn, maar het blijft wel meestal droog. De maxima liggen rond 23 graden in het centrum van het land.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.